HungaroMania 2023

A (harmadik) HungaroMania 2023 egy a magyar nyelvet népszerűsítő program, melyet vasárnap 2023. október 29-én tartunk Németalföld kulturális fővárosában, Leuvenben.

HungaroMania a gyerekeknek is?

Igen, hozd el a gyerekeidet is a HungaroManiára! Egész napos elfoglaltságot biztosítunk nekik is:

 • a főző workshopok mindegyikének van egy gyerekekkel együtt csinálható verziója
 • a rajzoló workshopon is részt vehetnek a köztük lévo királynők és királyok
 • várja őket a gyerekdalos workshop
 • időt tölthetnek a játszósarokban is
 • (még nem biztosan) lesz ugrálóvár
 • a kisgyerekes szüloknek lesz szoptatóhelység és párna

A gyerekeket tehát szintén nyugodtan beirathatod az itt található formon keresztül. Természetesen te vállalod értük a felelősséget a programok során.

Védnökség

A HungaroMania a következő személyek védnöksége alatt kerül megrendezésre:

 • Dr. Kovács Tamás Iván, Magyarország rendkívüli és meghatalmazott belgiumi nagykövete
 • Ari Epstein, flamand tiszteletbeli konzul

Írj nekünk!

Ezen a lapon majd regisztrálhatsz:

 értesítést kapni az aktuális információkról
 regisztrálni (legkésőbb október 12.-éig, 12€-t fizetek)
 saját programponttal jelentkezni HungaroMania 2023-ra
 rendelni (lásd alább, a kör alatt)
 az esemény támogatója lenni (szponzor, adomány)
 a magyar nyelvet tanulni (tanuló: Hedwig Gerits)
 egyéb  Szeretnék értesítést kapni a HungaroMania következő rendezvényeiről

Ha azonnal (október 12. - 12 óráig) regisztrálsz és elindítod az utalást, a belépő személyenként csak 12 euróba kerül. Október 12. délutántól ezt a kedvezményt már nem tudod igénybe venni. Ha utána vagy a helyszínen regisztrálsz és/vagy fizetsz, úgy a teljes programon való részvétel 15 euróba fog kerülni. Gyerekeknek 12 éves korig 7,50 euróba kerül.
Az eseményen fényképek készülhetnek. A jelentkezéssel automatikusan beleegyezel, hogy a HungaroMania a fényképedet felhasználja az esemény népszerűsítése céljából - ellenkező esetben kérjük, igényeidet jelezd a jelentkezési lapon.

Az űrlapon keresztül tudod megrendelni is a következőt és a belépővel együtt (vagy külön) tudod kifizetni. Írd meg ez üzenetben, hogy pontosan mit szeretnél megrendelni. Ez lesz az érkezésnél a kasszánál:

 • 1. libro - Maskerado ĉirkaŭ la morto (Soros Tivadár) 318 p. - 15€ (prelego István Ertl, EO)
 • 2. könyv - Túlélni - Álarcban - Nácivilág Magyarországon - Szibériai Robinsonok (Soros Tivadár) 336 p. - 10€ (előadás István Ertl, EO)
 • 3. könyv - Eszperantó egyenesen és közvetlenül (Stano Marček) 115 p.- 9€ (előadás Bart Demeyere, NL). Eszperantó tankönyv
 • 4. libro - Hungara lingvo, gramatiko per esperantaj okuloj (Marc Vanden Bempt) 314 p. - 27€ (prelego Hedwig Gerits, NL). Magyar nyelvtan, magyaroknak is hasznos, a sok táblázatnak köszönhetően

Támogatóink

A HungaroMania a következő szponzorok anyagi támogatásának köszönhetően kerül megrendezésre:

Te is lehetsz szponzor (125€-tól) vagy szurkoló (50€-tól). Érdeklődésedet már most jelezheted: töltsd ki az 'Írj nekünk' alatt található üres mezőket

Kövesd a HungaroManiát Facebook-on is

Kik vagyunk

A Hungaromániát egy háromtagú csoport rendezi Hedwig Gerits által vezetett, akik együtt képviselik a leuveni Collegium Hungaricumot, a belgiumi magyar nyelvet oktató tanárokat és a belgiumi magyarul tanuló diákokat, említési sorrendben. Marc Vanden Bempt az Esperanto 300 vzw Leuven képviseletében.

Ezt a csoportot számos helyi felelős segíti a szervezésben, a Hungarománia nap körül nagyon sok helyi munkatárssal dolgoznak együtt.

Ők együtt alkotják a „HungaroMania” munkacsoportot, az Esperanto 3000 vzw Leuven közhasznú szervezeten belül. Együttműködve Leuven város önkormányzatával és különböző intézményeivel.